Facebook släpper begränsningarna gällande text i annonser

new rule Facebook Ad

Dela inlägg:

Nu blir det lättare att annonsera på Facebook för alla företag som vill inkludera text i sina annonser. Tidigare har Facebook och Instagram haft en tydlig begräsning gällande hur mycket text som tillåts att lägga i en annonsbild, och den som försökt sig på att täcka bilden med mer än 20% text har fått se sin annons blivit stoppad innan publicering.

Nu skrotar man begränsningen av text i annonsbilder och hänvisar istället till tips om ”Best practice” där man fortfarande rekommenderar att inte fylla annonsen med för mycket text men släpper ändå igenom den oavsett andel text i bilden.

Fram tills nu har Facebook alltså underkänt annonsbilder som har mer än 20% text i bilden, och annonsörer har fått flytta runt en allt mer förminskad text för att lyckas komma igenom granskningen. På Facebooks informationssidor om annonsering finns inte längre det verktyg som tidigare varnade för att annonsen inte skulle klara granskning, utan istället hänvisar man till test som påvisar att annonser tenderar att prestera bättre om vi håller nere procentandelen text i bilden.

För oss på Bluescreen innebär det här friare tyglar att utforma kreativa Facebook- och Instagramannonser åt våra kunder och större möjlighet att infoga företagsnamn eller slogans i annonsbilder.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med annonsering i sociala medier.

Andra inlägg

WorkCloud

Skapa digitala enkäter

Nu kan du skapa dina egna digitala enkäter i WorkCloud och skicka till dina kunder, prospekts och kontakter. WorkCloud tar hand om utskick, design, påminnelser och data.

Läs mer »
Kundcase med

Kakelbutik & Utställning

Kakelbutik & Utställning erbjuder ett helhetskoncept inom badrumsrenovering, allt från kakel till badrumsmöbler. Företaget har egna hantverkare som utför allt från renovering av badrum till större entreprenader och en av Västerås bästa utställningsbutik med ständigt uppdaterade miljöer!

Läs mer »

Kontakta oss

Kom ihåg att inte uppge några känsliga personuppgifter som t.ex. personnummer eller lösenord m.m. För mer information se vår integritetspolicy.
Kontakta oss

Telefon

Mail

Fjärrsupport

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.

bli-uppringd-popup-iphone

Bli uppringd