Microsoft-chef varnar företag med Windows 7

Windows-7

Dela inlägg:

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Windows 7 upphör

Den 14 januari 2020 upphör all support för Windows 7 och alla användare rekommenderas att byta till ett nyare operativsystem skriver Microsoft på sin support sida men redan nu råder man företagskunder att byta operativsystemet.

Den tyske Windows chefen Markus Nitschke skriver såhär i en bloggpost:

”I dag möter Windows 7 inte kraven för modern teknik, inte heller de höga säkerhetskraven från it-avdelningar. Precis som med Windows XP ser vi att företag bör ta tidiga steg för att undvika framtida risker eller kostnader”

Enligt Microsoft chefen kvittar det att operativsystemet fortfarande får säkerhetsuppdateringar, Windows 7 anses ändå inte hålla måttet för att ses som säkert.

Vi på Bluescreen kan hjälpa ditt företag med övergången från Windows 7 till det nya operativsystemet. Vi sköter allt från installation till backup och säkerhetskopiering. Kontakta oss för offert.

Vill man trots Microsoft rekommendationer ändå hålla fast vid Windows 7 så kan man följa IDG:s guide för hur du bäst håller Windows 7 vid liv.

Andra inlägg

crm-system
Webb

CRM system – vad är CRM?

Customer Relationship Management (CRM) – vad är det? CRM står för Customer Relationship Management och syftet med ett CRM system är som det låter –

Läs mer »
Trädmästarna i Stockholm
Case

Trädmästarna

Sedan 1995 har Trädmästarna vårdat Sveriges träd och är specialiserade på att arbeta med skyddsvärda träd och träd i kulturhistoriska miljöer! Företaget är etablerade främst

Läs mer »

DRICKA KAFFE ELLER PRATA BUSINESS?

Vi gillar båda delarna!

Kontakta oss

Kom ihåg att inte uppge några känsliga personuppgifter som t.ex. personnummer eller lösenord m.m. För mer information se vår integritetspolicy.
kontakta-oss-popup

Telefon

Mail

Fjärrsupport

  • Vid val av FJÄRRSUPPORT laddas vårt program för fjärrsupport ned på din enhet.
bli-uppringd-popup-iphone

Bli uppringd