Så skriver du för både kund och Google

small-business-owners-startup-and-e-commerce-conce-X9S5H6Q

Dela inlägg:

Hur skriver man unika beskrivningar för varje produkt till en e-handelssida?

Känns det som om du skriver om samma sak om och om igen och att dina målsidor liknar varann alltför mycket? När man skriver produktbeskrivningar till exempelvis en e-handelssida så är det lätt att det till slut står nästan samma beskrivning på sida efter sida om produkterna liknar varann. Här får du några copy-tips på hur du kan skapa unika och varierande texter för dina produkter, trots att de egentligen kanske bara är varianter på samma vara.

Varierande beskrivningar

Lås oss säga att du säljer doftljus. Då kan det troligtvis kännas upprepande med samma beskrivning på ljus efter ljus, för skillnaden kanske till synes bara är en färg eller en doft?

Hur ska man då få varje sida att kännas inspirerande för läsaren och upplevas som en ny vara? Låt oss ge dig några exempel på hur du kan öka kreativiteten när du skriver, och för enkelhetens skull fortsätter vi med samma exempel, doftljus.

Sökord

Din e-handelssida har säkert redan en inledande text om just doftljus. Så när du sedan ska beskriva varje variant av ljus så är det av vikt att kombinera sökordet Doftljus med det som är speciellt och utmärkande för just det här ljuset,  annars uppstår en intern konkurrens mellan dina målsidor och Google kommer att ge sidorna en sämre rankning. Med andra ord, på en inledande sida nämner vi sökordet doftljus, men på målsidorna kombinerar vi det med unika beskrivningar för just den här produkten, lägg exempelvis till ord som ”Jasmindoft” och ytterligare unika beskrivningar som ”lyxiga” eller ”ekologiska”.

Fler aspekter av kategorin

Vill du ge läsaren/köparen (och Google) ytterligare en anledning till att gilla din produkt så kan du beskriva fler aspekter av just den här varan. T ex vad just den här doften representerar eller passar till för tillfällen? Eller varför doften på ljuset kombineras med just den här färgen på stearin. Här finns möjligheter att få dina produkter att kännas unika, var och en för sig! Använd synonymer och variera språket så mycket som möjligt.

Vi älskar tips!

Tipsa om var dina produkter passar, i vilken miljö eller i vilket sammanhang? Kanske är det en jättebra gå-bort-gåva? Eller ett perfekt sätt att få ett hem att lukta nystädat av citrus, hemtrevligt av bulldoft eller romantiskt av blommor? Ge tips som till exempel vilket doftljus som passar som present till svärmor, den romantiska dejten eller tonårsdottern!

Slutligen: Frågor & Svar!

Återigen: Med det här innehållet gör du både läsaren och Google glada: skapa en FAQ med strukturerad data för frågor och svar. Uppdatera allt eftersom fler frågor kommer till er kundsupport och påvisa en bred kunskap om och stolthet över din produkt!

Vill du ha hjälp med att skapa texter som innehåller rätt sökord och som når ut till dina kunder?
Då hör du av dig till oss idag! Mail: info@bluescreen.se

Letar du efter

Smarta IT-lösningar för företag?

Vi levererar modern & driftsäker IT-miljö anpassad efter ditt företags behov

Andra inlägg

WorkCloud

Skapa digitala enkäter

Nu kan du skapa dina egna digitala enkäter i WorkCloud och skicka till dina kunder, prospekts och kontakter. WorkCloud tar hand om utskick, design, påminnelser och data.

Läs mer »
Kundcase med

Kakelbutik & Utställning

Kakelbutik & Utställning erbjuder ett helhetskoncept inom badrumsrenovering, allt från kakel till badrumsmöbler. Företaget har egna hantverkare som utför allt från renovering av badrum till större entreprenader och en av Västerås bästa utställningsbutik med ständigt uppdaterade miljöer!

Läs mer »

Kontakta oss

Kom ihåg att inte uppge några känsliga personuppgifter som t.ex. personnummer eller lösenord m.m. För mer information se vår integritetspolicy.
Kontakta oss

Telefon

Mail

Fjärrsupport

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.

bli-uppringd-popup-iphone

Bli uppringd