Orderhantering

I modulen för orderhantering samlas fakturaunderlag som du skapat antingen direkt i Order-modulen eller via exempelvis ett ärende, service, projekt eller tidrapport. Lägg till referensperson, betalningsvillkor, kommentarer, rabatt, status, etc. Dessutom finns möjlighet att använda WorkClouds integration med olika faktureringsprogram, såsom Fortnox.

Prognos, status & statistik

Ange uppskattat antal timmar och resurser per order och få en prognos över kommande timmar och resurser för ordrar med möjlighet att filtrera på kund, anställd, kontor eller avdelning. Ställ in statusar med olika färger och synlighet så att ni vid en snabb överblick ser om någon order behöver behandlas. Se statistik över hur många ordrar som skapats och klarmarkerats på exempelvis ett år, hur stor del av den totala summan som utgjort arbetskostnad och produktkostnad, etc.

orderhantering fortnox order modul workcloud

Koppla order till valfri modul

Tack vare möjligheten att koppla ihop en order till valfri modul kan du lätt kontrollera vad som ligger till grund för den aktuella ordern.

Exportera information till andra moduler

Exportera information från order vidare till ett ärende eller en arbetsorder. Exempelvis beskrivning, anteckningar, filer och orderrader.

Integration med faktureringsprogram

När du fakturerar kan du givetvis själv hantera de godkända fakturorna, men du kan också använda dig av WorkClouds integration med olika faktureringsprogram, t.ex. Fortnox. Denna integration gör att systemet automatiskt skickar fakturorna till faktureringsprogrammet när de godkänts.

Orderbekräftelse direkt via systemet

Skriv ut orderbekräftelsen eller skicka den via e-post till en eller flera mottagare, direkt via systemet.

workcloud-order

Inklusive eller exklusive moms

Välj om du vill visa orderbeloppet inklusive eller exklusive moms.

Enkel modul för orderhantering

Varning för obetalda fakturor

I samband med ny order kan du välja att få upp en varning som påminner om förfallna kundfakturor och en totalsumma för dessa.

(Gäller endast kunder med Fortnox integration.)

förfallna kundfakturor
Skärmavbild 2020-02-05 kl. 10.07.50

Koppling av tidslinje mot orderstatus

I orderdetaljer finns en tidslinje för att enklare kunna se var i processen den aktuella ordern befinner sig. Du kan själv välja vilken automatisk koppling av tidslinje som ska triggas igång av olika ”orderstatus”. 

I exemplet har vi valt att relationen i tidslinjen ska ändras till ”Order skapad” när orderstatus ändras till ”Postas till kund”.

Ändra inköpspris & bestäm kostnadsställe

När man skapar en ny order finns det möjlighet att ändra inköpspriser på befintliga artiklar, per rad.

Dessutom kan du per anställd ange ett ”standard kostnadsställe”. Detta följer med per automatik i orderrader.

kostnadsställe
workcloud-handelselogg-kommentarer

Händelselogg & intern kommentarsfunktion

I händelseloggen kan du hålla koll på vad som händer i exempelvis ett ärende, service eller projekt utan att behöva leta efter informationen. Den visar nämligen varje händelse som ägt rum i modulen i fråga. Behöver du exempelvis information från någon kollega kan du tagga denna och skriva en kommentar via den interna kommentarsfunktionen. Kommentarer syns också i händelseloggen.

Kundvård & relationer

Med hjälp av WorkCloud kan ni effektivisera ert arbetssätt, era samarbeten och kommunikationen med kunder och samarbetspartners. Ett sätt att minska administrationen är till exempel att era kunder loggar in på Kundportalen i WorkCloud där de själva kan lägga upp ärenden och se status på ärenden som ni valt att visa i kundportalen.

Enligt undersökning lägger vi cirka 30 minuter eller mer på att leta information – varje dag. Det blir nästan 3 veckor på ett år! Har du råd med det?

bli-uppringd-popup-iphone

Bli uppringd

Kontakta oss

Kom ihåg att inte uppge några känsliga personuppgifter som t.ex. personnummer eller lösenord m.m. För mer information se vår integritetspolicy.
Kontakta oss

Telefon

Mail

Fjärrsupport

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats, vilket du accepterar genom att fortsätta att använda webbplatsen.